De Vintage Yachting Spelen     To English

Kopenhagen 18-22 September 2018
Twaalfvoetsjollen Portal

     

54 jaar na het verdwijnen van de jol uit de IYRU-lijst beleven wij dan dit jaar het historische moment van de terugkeer van de International 12 foot dinghy op het internationale toneel. De jol gaat officieel deelnemen aan de Vintage Yachting Games Kopenhagen. Voor deze Games worden de gebruiken aangehouden zoals die al jaren bestaan bij de Friendship Series van de 12 Foot Classical Wood Club. Dat betekent dat de eisen wat lichter zijn dan die voor een Nederlandse licentie, zodat ook (houten) International 12 jollen uit de UK, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Italie en Japan mee kunnen doen.

 

Vintage Yachting Games, Copenhagen 18-22 September 2018.
International 12 foot dinghy Class.
Notice Of Race
Registratie
Georganiseerd door: Kongelig Dansk Yachtklub

De Vintage Yachting Games is een evenement dat eens in de vier jaar gehouden wordt voor ex-Olympische klassen: Europe, International 12 (de twaalfvoetsjol), 2.4 Meter, O-Jol, 12m2 Sharpie, Flying Dutchman, Yngling, Star, Soling, Draak, 5.5 and 6 Meter. De raad van toezicht bestaat uit de voorzitters van de internatonale klassenorganisaties. Dit jaar, 2018, zijn ze in Kopenhagen, 18-22 September. The Vintage Yachting Games Organisation VYGO wewrkt met de internationale klassenorganisaties. Deelnemende zeilers vertegenwoordigen hun nationale klassenorganisatie. In het geval in het land van een deelnemer geen klassenorganisatie bestaat vertegenwoordigt deze zijn internationale klassenorganisatie. Meer over de VYGO: https://en.wikipedia.org/wiki/Vintage_Yachting_Games

Ook de Nederlandse twaalfvoetsjol kan deelnemen. We gebruiken onze originele Engelse naam International 12 foot dinghy, afgekort International 12.

Copenhagen 18-22 September 2018.

Voor de International 12 is het minimum aantal inschrijvingen al bereikt. Maar we willen absoluut tenminste één deelnemer uit de landen waar in de jol wordt gezeild: Groot Britannie, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Turkije , Japan, en Nederland. De Notice Of Race geeft de regels voor de International 12, die goed vergelijkbaar zijn met de gebruiken bij de Friendship events van de 12 Foot Classical Wood Club: het gaat om houten genagelde overnaadse jollen volgens het originele ontwerp van de International 12 foot dinghy, met de daarbij behorende rompvorm, tuigage en trim. Alle vintage international 12's kunnen meedoen, rondhout moet massief zijn, het zeil zo aan de rondhouten bevestigd dat zij op het water tijdens de wedstrijd niet versteld kunnen worden. Dat betekent voor de Nederlandse jollen dat het onderlijk geheel achterop de giek  bevestigd moet worden zoals dit nog onder de vorige Nederlandse klassevoorschriften moest. Ook de mastvoet mag niet tijdens de wedstrijd verstelbaar zijn. Aan marlijn aan de giek is toegestaan maar niet verplicht. De International 12 class organisation beslist over individuele gevallen, op of zonder verzoek. Kopenhagen regels voor de International 12 en the lijst van andere 12' dinghy klassen. Verdere vragen kunnen gesteld worden aan: international12copenhagen@asb4.com of post op deze site.

 

Het Wedstrijdwater
Het wedstrijdwater is de Oeresund, ten Oosten van de jachthavens Skovshoved and Hellerup, Copenhagen. De dinghies zullen de Skovshoved haven gebruiken. Het is 25 mijl (38 km) ten zuiden van Helsingor (Hamlet’s Elsenore), waar de Sont nauw is (2 mijl), en het getij wordt geblokkeerd. Het wedstrijd water begin op nog geen mijl van de haven. Dat is voor de dinghies Skovhoved. Alle wind tussen Noordwest en Zuid is landwind. De overkant, Zweden, is op 12 mijl (19 km) afstand Videoclip van het westrijdwater gemaakt bij de X Gold Cup 2015.

 

Haven, hotels, kamperen
De staplaats van de jollen is op het terrein van de jachthaven Skovshoved.
Campers, caravans, tents
: aan beide kanten van de haven op het Skovshoved haventerrein, zoals te zien op Skovshoved Harbour Information Slides.
Informatie over kamperen en parkeren op het haventerrein: inlichtingen en reserveren.
Kampeerterrein Charlottenlund Fortet, een oud zeefort http://campingcopenhagen.dk/.
Hotels
Airbnb: ga naar https://www.airbnb.com/ type daar: "Skovshoved Havn"

In het inschrijfgeld is inclusief het gebruik van de faciliteiten van het clubhuis, en de staplaats de toegang tot het openings-, kampioenschapsdiner, de ceremonieën van de prijsuitreiking en sluiting.

De registration is open: Registreren

Voorwaardelijke inschrijving: selectie bij meer dan 25 inschrijvingen
Na inschrijving is toelating tot de wedstrijden nog niet geheel zeker: NOR 4.4: "The Vintage Yachting Games Organization aims 25 yachts for each event. If the number of boats in a class exceeds this number the organization will decide how many boats can participate after consulting the relevant National Class Organization". Zijn meer dan 20 inschrijvingen dan valt de last der selectie zonder twijfel op Nederland. In dat geval zal de admiraal zich wenden tot de Twaalfvoetsjollenclub.

Combineren met het klassenevenement Grou:
Vanuit Grou zal Zondag na de prijsuitreiking een convooi richting Kopenhagen vertrekken. Slaapgelegenheid voorbij Bremen wordt geregeld. Maandag rijden we in een uur of drie naar het veer Puttgarten-Rodby KOSTEN. ;daarna is het nog anderhalf uur naar Kopenhagen waar we Maandag ongeveer om ongeveer 16:30 aankomen. Ruim de tijd om neer te strijken, voor te bereiden, de kanonnen af te vuren en het glas te heffen!
We hopen dat buitenlandse jollenzeilers deze combinatie Grou-Kopenhagen ook zullen maken. Aanmelden voor het konvooi op : international12copenhagen@asb4.com of post op deze website

Kortom:
1.
Registratie for Kopenhagen
2. Registration voor het konvooi Grou-Kopenhagen, waarschijnlijk gaat er een 6-jollentrailer mee. Leenjollen hebben voorrang. Mogelijk zijn er plaatsen over op die trailer. international12copenhagen@asb4.com of post op deze website
3. Leenjol/huurjol voor zeilers uit ver buitenland aanmelden:  international12copenhagen@asb4.com of post op deze website

The Olympic History of the International 12 foot dinghy

 

                   Van Harte Welkom!