Jinja, Uganda , 1 november 2005

Onderwerp: gratis recesie-exemplaar van het boek
Ik heb een Fiets in Jinja, geschreven door Bert hamminga, op aanvraag beschikbaar.PERSBERICHTZojuist is verschenen een belangrijk internationaal wetenschapsfilosofieboek:

hamminga, B. (ed.) Knowledge Cultures. Comparative Western and African Epistemology (Poznań Studies in the Philosophy of the Sciences and the Humanities, vol. 88) Amsterdam/New York, NY: Rodopi, 2005, Voor méér over dit boek, zie:
http://hamminga.fatcow.com/knowledgecultures. Uitg. http://www.rodopi.nl, met hoofd-stukken van de hand van Prof Kwame Anthony Appiah, Princeton University, USA, Yoweri Kaguta Museveni, President van Uganda, Leszek Nowak, Poznan University, Polen.

Het gaat over Kennis in Afrika: wat is kennis volgens een Afrikaan. Wat heb je eraan? Hoe krijg je kennis? De traditionele en modernere Afrikaanse opvattingen worden vergeleken met de “westerse” standaardideeën.

Het boek presenteert resultaten van onderzoek dat aan de Universiteit van Tilburg is begonnen maar daar zo omstreden was dat de beweerde onduidelijkheid van de relevantie voor het vak van auteur Bert hamminga, de wetenschapsfilosofie, prominent figureerde in de ontslagaanvraag op 1 oktober 2001 van de auteur bij de kantonrechter van Tilburg. Informatie over exacte toedracht rond het ontslag van hamminga van de Universiteit van Tilburg kunt u aanvragen via fiets[apestaartje]mindphiles[punt]com.


Bert hamminga schreef ook een Nederlands boek over het traject van wat achteraf zijn levenspad naar Afrika bleek te zijn: Ik heb een fiets in Jinja. Daarin speelt ook het contrast met Nederland, universitair en anderszins. Inmiddels woont hij in Afrika. Ik heb een fiets in Jinja is gesubsidieerd door de Stichting MIND. Het wordt verkocht via de boekhandel en rechtstreeks aan de lezer via http://hamminga.fatcow.com/bike. Daar vindt u ook verdere details over boek en schrijver, en de lijst van verkooppunten. Kijkt u daar eens. De pers kan een gratis recensie-exemplaar aanvragen via het emailadres: fiets[apestaartje]mindphiles[punt]com.

Wij wensen u allemaal veel leesgenoegen.!Ik heb een fiets in Jinja, Stichting MIND, 803 p. index 48 p., incl. multimedia CD
lezersprijs € 20,-
Meer over het boek op http://hamminga.fatcow.com/bike